Haber

Düzce’de hasar gören okulların öğrencileri taşınıyor

Alparslan Efe DEMİR / DÜZCE (İGFA) –23 Kasım’da Düzce’de meydana gelen depremin ardından ili ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in talimatı üzerine öğrencilerimizin okul binalarında yapılacak inceleme nedeniyle diğer okul binalarına nakledilmesine karar verildi. Merkez Hamidiye Şehit Özgür Işık İlköğretim Okulu, Turgut Özal Anadolu Lisesi ve Arsal Anadolu Lisesi’dir.

Bu kapsamda 5 Aralık’tan bu yana Şehit Özgür Işık İlkokulu ve Anaokulu’ndan 304 öğrencinin Hikmet Akın Ortaokulu ve Körpeşler Anaokulu’na 15 araçla, köylerimizde ikamet eden 206 Anadolu Lisesi öğrencisi 28 araçla ve 125 öğrencinin taşınması süreci devam ediyor. 11 araçlık pansiyonlarda konaklamaya başlandı.

Ancak Turgut Özal Anadolu Lisesi ve Arsal Anadolu Lisesi’nde öğrenim gören 1.414 öğrencinin ikamet ettikleri mahalle merkezlerinde belirlenen 47 noktadan 89 servis aracıyla ulaşımı için yapılan planlamaya göre ihale çalışmaları tamamlandı.

Her iki okulda öğrenim gören ve ulaşımını özel servis araçlarıyla veya kendi imkanlarıyla sağlayan öğrencilerin 9 Aralık Cuma gününden itibaren Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün tahsis ettiği servis araçlarıyla okullarına ulaştırılacağı belirtildi. okullarda ikili eğitim uygulaması nedeniyle yurtlarda kalan yatılı öğrenciler hariç diğer öğrencilere öğle yemeği verilmektedir. hizmet verilmeyeceğini duyurdu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu