Kan gruplarına göre beslenme listeleri! Kan grubu beslenmesi nasıl olmalı?
Araştırmalar, belirli kan gruplarının belirli hastalıklara daha duyarlı olduğunu, kilo verme, güç artışı ve hastalıklardan korunma gibi avantajların doğru beslenme ilkelerine göre sağlanabileceğini ortaya koydu. Kan seviyelerine dayalı beslenme, kişinin genel sağlığını iyileştirmesine ve kilo vermesine yardımcı olur. Peki kan gruplarına uygun beslenme şekli nedir? 0, A, B ve AB kan grupları için beslenme listesi nasıl olmalı?
RH POZİTİF KAN KÜMESİNE GÖRE BESLENME LİSTESİ
A kan kümesi, atalarının ilk vejetaryenler olduğu düşünülen bir kümedir. Enfeksiyonlara dirençli olan A kan kümesi özellikle Akdeniz, Adriyatik ve Ege bölgelerinde yaygındır. Bu gruptaki kişilerin sindirim sistemleri hassastır ve sağlıklı kalabilmeleri için sebze açısından zengin bir diyet izlemeleri önerilir. A kan grubu için soya proteinleri, balık, tavuk ve sebze gibi besinler uygun seçenekler arasında yer alırken, kırmızı et, süt ürünleri ve bazı sebzelerden uzak durulması tavsiye ediliyor.
RH NEGATİF KAN KÜMESİNİN BESLENME LİSTESİ
Bu kan grubuna sahip bireyler, beslenmelerinde et açısından zengin bir yaklaşım benimseyebilir. Tavuk, sığır eti, balık ve deniz ürünleri bu grubun protein ihtiyacını karşılayan başlıca kaynaklardır. Sebzeler, süt ürünleri, meyveler, tam tahıllar ve zeytinyağı gibi sağlıklı yağlar da istikrarlı bir beslenme için önemlidir. Ancak bazı A negatif bireylerde süt intoleransı oluşabileceğinden bu gıdaların dikkatli tüketilmesi tavsiye edilir.
B RH POZİTİF KAN KÜMESİNE GÖRE BESLENME LİSTESİ
Kan kümelerine özgü beslenme ilkeleriyle karşılaştırıldığında B kan kümesi, güçlü sindirim sistemiyle öne çıkıyor. Bu grubun beslenmesine ilişkin katı kurallar olmasa da süt ürünlerine ilgi duyabilecekleri belirtildi. Formda kalmak için fiziksel ve zihinsel aktiviteler arasındaki dengeyi sağlaması önerilen B kan grubunun sığır ve hindi, balık, zeytinyağı ve yeşil yapraklı sebzeler gibi gıdalara ağırlık vermesi gerekiyor.
RH NEGATİF KAN KÜMESİNİN BESLENME LİSTESİ
B negatif kan grubuna sahip kişiler, çeşitli besinleri içeren kapsamlı bir beslenmeye sahiptir. Sığır eti ve hindi, tavuk, balık ve süt ürünleri bu grubun protein ihtiyacını karşılayan değerli besinlerdir. Sebzeler arasında brokoli, ıspanak, lahana, havuç gibi çeşitli seçenekler tercih edilebilir. Tam tahıllar, baklagiller ve sağlıklı yağlar da bu kan grubu için önerilen besinler arasındadır. Bu gruptaki kişiler aynı zamanda buğday, mısır, yulaf gibi tahılları da tüketebilirler.
AB RH POZİTİF KAN KÜMESİNE GÖRE BESLENME LİSTESİ
Nadir görülen AB kan kümesi, A ve B kümelerinin birleşiminden ortaya çıkıyor. Bu grubun güçlü bir bağışıklık sistemine sahip olmasına rağmen bazı kanser türlerine yakalanma riski taşıdığı belirtildi. AB kan grubu için önerilen gıdalar arasında domates, deniz ürünleri, sebzeler, koyun eti ve yoğurt yer alırken, dana eti, tavuk ve sarımsak gibi gıdalardan uzak durulması tavsiye ediliyor.
AB RH NEGATİF NEGATİF KAN KÜMESİNE GÖRE BESLENME LİSTESİ
AB negatif kan kümesine sahip bireyler için beslenme listesi çeşitlilik ve tutarlılığa odaklanmaktadır. Tavuk, hindi, dana eti, balık, süt ürünleri ve soya ürünleri protein ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynamaktadır. Taze sebzeler, meyveler, tam tahıllar ve sağlıklı yağlar da beslenmenin bir parçası olmalıdır.
0 RH POZİTİF KAN KÜMESİ İÇİN BESLENME LİSTESİ
Yabani hayvan etini tüketen ilk insanların kan kümesi olan kan kümesi 0, kırmızı eti seven bir yapıya sahiptir. Bu küme, enerjik kalmak ve ince bir görünümü korumak için metabolizmanızı hızlandırmalıdır. Kırmızı et, karaciğer, balık ve deniz ürünleri kan grubu 0 için önerilen besinler arasında yer alırken, tahıl ürünleri, süt ürünleri, yumurta gibi besinlerden uzak durulması öneriliyor.
0 RH NEGATİF KAN KÜMESİ İÇİN BESLENME LİSTESİ
0 negatif kan grubu et ve deniz ürünlerini iyi tolere edebilirken buğday, mısır ve süt ürünleri gibi bazı gıdalar sindirim sistemini zorlayabilir. Tavuk, hindi, dana eti, balık ve deniz ürünleri bu beslenme planında önemli bir yere sahiptir. Sebzeler, meyveler, tam tahıllar, baklagiller ve sağlıklı yağlar da bu kan grubu için önerilen besinler arasındadır. Ancak herkesin beslenme ihtiyaçları farklı olduğundan kişiye özel kan grubuna göre beslenmenin uygulanması önemlidir. Yeni bir diyet denemeden önce bir doktora danışmak, sağlıklı kilo verme hedeflerinize ulaşmanıza yardımcı olabilir.