Ekonomi

UnitedHealth İlk Çeyrekte Kâr ve Gelir Tahminlerini Aştı; Hisseler Yükseldi

UnitedHealth Group (UNH) hisseleri, şirketin 2024’ün ilk mali çeyreği için analistlerin tahmin ettiğinden daha yüksek kazanç ve gelir bildirmesinin ardından Salı günü piyasa öncesi işlemlerde %1,5 oranında arttı.

Sağlık sigortası şirketi, hisse başına kazanç (EPS) rakamını 6,91 $ olarak bildirdi ve bu rakam ortalama analist tahmini olan 6,62 $’ı aştı. Şirketin geliri 99,8 milyar dolara ulaşarak beklenen 99,26 milyar doları aştı.

UNH, bu çeyrekte hisse başına 1,53 dolarlık net zararın büyük ölçüde daha önce açıklanan Brezilya operasyonlarının satışıyla ilgili döviz kuru dalgalanmalarının etkisinden ve siber güvenlik ihlaliyle ilgili giderlerden kaynaklandığını belirtti.

Siber güvenlik ihlalinin bu çeyrekteki mali etkisi hisse başına 0,74 dolar oldu ve UnitedHealth, 2024 yılı için toplam etkinin hisse başına 1,15 ila 1,35 dolar aralığında olmasını öngörüyor.

2024 yılının tamamı için UnitedHealth Group, 27,50 ila 28,00 dolar arasında bir düzeltilmiş EPS tahmini sağladı. Bu tahmin, 27,52 dolarlık ortalama tahminden marjinal olarak daha yüksektir.

Tahmin, siber güvenlik ihlaline yanıt vermenin ve Brezilya operasyonlarının elden çıkarılmasının doğrudan maliyetlerini hesaba katıyor, ancak Change Healthcare hizmetlerindeki operasyonel kesintilerden hisse başına beklenen 0,30 ila 0,40 dolarlık bir etkiyi de içeriyor.

Şirket ayrıca 2024 net kazanç tahminini, Brezilya operasyonunun satışının etkisini ve siber güvenlik ihlaline yanıt vermenin tahmini doğrudan maliyetlerini içerecek şekilde hisse başına 17,60 ila 18,20 $ aralığına revize etti.

UnitedHealth Group CEO’su Andrew Witty, “UnitedHealth Group’taki temel anlatı, ekibimizin müşterilerimiz için gelişmiş hizmetler sunması ve istikrarlı bir büyüme elde ederken, aynı zamanda Change Healthcare’deki siber güvenlik sorunuyla hızlı ve verimli bir şekilde başa çıkması olmaya devam ediyor” dedi.

Bu makale AI’nin yardımıyla hazırlanmış ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla bilgi için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakınız.

tillohaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu